Receptbeskrivning
Gös med smör- och citronbrässerad potatis
Ingredienser
för
4 st gösfiléer utan skinn
3 st tomater, blandade sorter
2 st salladslökar
4 st potatisar
0.5 st citron, saften
30 g smör
0.5 dl gröna oliver
1 msk kapris
1 msk hackad färsk timjan
2 msk olivolja
3 st tomater, blandade sorter
2 st salladslökar
4 st potatisar
0.5 st citron, saften
30 g smör
0.5 dl gröna oliver
1 msk kapris
1 msk hackad färsk timjan
2 msk olivolja
Beskrivning
1. Lägg gösfiléerna i en låg vid kastrull. Häll på kallt vatten precis så att det täcker. Salta.
2. Sjud gösen 5-6 min.
3. Skär tomater och salladslök grovt. Skala och tärna potatisen i 2x2 centimeter stora bitar.
4. Lägg dem i en kastrull och brässera dem i citronsaft och smör tills de blir mjuka, 5-7 min.
5. Vänd ner tomater, salladslök och oliver och låt det bli varmt.
6. Lägg fisken på ett fat. Lägg grönsakerna, potatisen och kaprisen över.
7. Häll på lite av grönsaksskyn. Strö på hackad timjan, gourmetsalt och malen vitpeppar.
8. Droppa över olivoljan och servera.
2. Sjud gösen 5-6 min.
3. Skär tomater och salladslök grovt. Skala och tärna potatisen i 2x2 centimeter stora bitar.
4. Lägg dem i en kastrull och brässera dem i citronsaft och smör tills de blir mjuka, 5-7 min.
5. Vänd ner tomater, salladslök och oliver och låt det bli varmt.
6. Lägg fisken på ett fat. Lägg grönsakerna, potatisen och kaprisen över.
7. Häll på lite av grönsaksskyn. Strö på hackad timjan, gourmetsalt och malen vitpeppar.
8. Droppa över olivoljan och servera.
Visningar: 494
Inlagt 2013-09-11 19:27:50

