Receptbeskrivning

Choklad- och kokostosca

Ingredienser för
4 st ägg
5 dl rårörsocker
3 msk kakao
1 st vaniljstång, urskrapade frön
2 krm salt
3 dl dinkelmjöl
150 g smör, smält
2 dl rårörsocker
1 dl sirap
1.5 dl grädde
200 g kokosflingor (eller 100 g kokos och 100 g din
75 g smör


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. ChokladsmetVispa ägg och socker poröst.

2. Blanda samman alla torra ingredienser.

3. Smält smöret, tillsammans med vaniljfröna.

4. Blanda samman äggsmeten med de torra ingredienserna.

5. Tillsätt smöret med vaniljfröna och rör om till en jämn smet.

6. Lägg bakplåtspapper i en långpanna med höga kanter.

7. Bred sedan ut smeten i jämnt lager.

8. Grädda 15-20 min i 175 grader. Kakan ska vara lite kladdig inuti men med hård yta, för att inte toscasmeten ska rinna igenom.
9. KokostoscaBlanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp.

10. Låt sjuda några minuter till du få en simmig smet.

11. Häll sedan detta på kakan och bred ut i ett jämnt lager.

12. Grädda ytterligare 5 minuter eller tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

13. Låt svalna och skär upp i bitar.

Visningar: 197
Inlagt 2012-02-14 14:46:27