Receptbeskrivning

Grillad senapsmarinerad hälleflundra med skaldjursspaghetti

Ingredienser för
4 st hälleflundra, odlad
0.5 kg blåmusslor
2 st schalottenlök(ar)
1 dl vitt vin
2 msk dijonsenap
2 msk rapsolja
200 g spaghetti
0.5 st gurka
0.5 st zucchini
80 g räkor, skalade
1 dill
2 msk pepparrot
50 g smör
salt
vitpeppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
OBS!Istället för enbart räkor kan du använda hummer, havskräftor och pilgrimsmusslor, blandat efter smak, tillgång och ekonomi.

Putsa och borsta musslorna noga. Skiva schalottenlöken fint och koka upp den med det vita vinet. Tillsätt musslorna, sätt på ett lock och låt alltsammans koka i tre minuter tills musslorna öppnat sig. Plocka bort musslorna från skalen när de svalnat och spara buljongen till senare.

Sätt ugnen på 150°. Ta fram fisken, blanda dijonsenapen med olja och gnid in det i fisken. Grilla ett vackert mönster på båda sidor av hälleflundran och stek den sedan färdig i ugnen. Det tar ca 5 minuter.

Koka spaghettin enligt anvisningarna och lägg sedan ner den i musselbuljongen. Finstrimla gurkan och zucchinin, grovhacka dillen och blanda ner skaldjuren och grönsakerna i spaghettin. Värm den och smaksätt med pepparrot, dill, salt och vitpeppar. Blanda sedan ner smöret.

Lägg upp spaghettin på tallrikar och lägg hälleflundran ovanpå.

Visningar: 547
Inlagt 2013-09-12 19:13:23