Receptbeskrivning
Oxfilé med örtig sås
Mats Lestander via Ica.se
Ingredienser
för
4 oxfilé
1 tsk salt
1 krm peppar
smör
1 vitlöksklyfta
1 dl persilja
1 dl basilikablad
0.5 vin
0.5 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
2 kalvfond
salt och svartpeppar
1 tsk salt
1 krm peppar
smör
1 vitlöksklyfta
1 dl persilja
1 dl basilikablad
0.5 vin
0.5 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
2 kalvfond
salt och svartpeppar
Beskrivning
Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det hastigt i smör i en het stekpanna så att det får färg. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och sätt in det i kylen så fort köttet har svalnat något.
Sås: Skala vitlöken. Mixa den tillsammans med persilja, basilika, vin, vatten och maizena. Häll det i en kastrull tillsammans med grädde, kalvfond och peppar.
VID SERVERINGEN: Sätt ugnen på 225°C.
Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°C (använd gärna stektermometer), ca 10 minuter om köttet önskas rosa.
Koka upp såsen under vispning. Smaka av med salt. Servera med tex sockerärter samt potatispuré och skinkkrisp. Se receptet "Potatispuré med karljohansvamp" på ICA.se. Pressad potatis passar också bra.
Visningar: 948
Inlagt 2012-02-14 15:49:01

