Receptbeskrivning

Friterad polenta krokett med cheddar och salladslök

Ingredienser för
14 dl vatten
4 dl polenta
1 tsk salt
1 dl riven cheddar
6 st salladslökar (inklusive lite av det gröna)
3 msk hackad persilja
2 st ägg
dl mjölk
2 dl ströbröd
olivolja till fritering


  70 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Koka upp vatten i en stor kastrull, ha i polentan lite i taget och vispa samtidigt för att undvika klumpar. Tillsätt salt och sänk till medelvärme. Låt koka under omrörning tills polentan är mjuk och fast, ställ åt sidan. (Tillsätt mer vatten om det kokar torrt och polentan inte är klar).

Ha i cheddar, finhackad salladslök och persilja i polentat och blanda väl. Häll därefter polentan på ett bakplåtspapper, smeta ut till en rektangel som är ca 1,5 cm tjock. När polentan har svalant skär i fyrkanter som är ca 7,5 cm.

Vispa ägg och mjölk i en skål och lägg ströbrödet på ett fat. Doppa varje polenta-fyrkant i äggsmeten och vänd i ströbrödet.

Hetta upp olivolja, i en djup stekappna, tills den nästan börjar ryka, lägg försiktigt i polenta kroketterna, några i taget. Fritera tills de är gyllenbruna och krispiga (ca 3 min) och vänd för att steka andra sidan.

Ta upp kroketterna och låt dem rinna av på hushållspapper. Håll dem varma på låg värme i ugnen medans du gör resten. Strö över persilja och servera.

Visningar: 512
Inlagt 2013-09-14 09:54:04