Receptbeskrivning

Biff a la lindström med stuvade morötter

Ingredienser för
4 färskt vitt bröd, skivor
2 dl mjölk
500 g blandfärs
1 st ägg
1 dl ättiksgurka, 1dl inlagda rödbetor
2 msk kapris
salt, peppar, socker
8 st späda morötter
1 msk smör
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
salt, peppar
2 msk smör
2 st hackade schalottenlökar
1 dl finskuren purjo
1 msk mjöl
4 dl mjölk
2 dl riven ost
salt, peppar
6 st kokta potatisar


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
BIFFAR
Skär bort kanterna frå brödet och lägg det i mjölken.
Blanda med färsen, ägget, rödbetorna, gurkan och kaprisen.
Smaksätt med salt och peppar och ev lite socker. Låt vila 10 min.
Bryn i olja och smör ca 7 min per sida.

STUVADE MORÖTTER
Skala morötterna och skär i kuber.
Sätt på en kastrull med vatten. Smaksätt vattnet med smöret, örterna, salt och peppar.
Koka tills de är mjuka.
Smält smöret i en kastrull och fräs purjolöken och hälften av löken.
Pudra ner mjölet. Häll på mjölk lite i taget. Vispa så det inte blir några klumpar.
Koka 10 min.
Blanda ner ost, morötter och potatis och resten av löken.

Visningar: 221
Inlagt 2013-09-15 14:32:47