Receptbeskrivning

Toscakaka

Ingredienser för
2 st ägg
2 dl strösocker
50 g margarin, smält
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
glasyr:
1 mandelflis
3 dl strösocker
50 g margarin
1 msk vetemjöl
1 msk grädde eller mjölk
ugn: 175°


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och brödströ en liten kakform eller stekpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner de övriga ingredienserna. Slå smeten i formen och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter.

2. Blanda under tiden glasyren i en kastrull. Värm och rör tills fettet smält. Ta ur kakan ur ugnen, bred över glasyren och grädda ytterligare 5 minuter i övervärme.

Visningar: 258
Inlagt 2012-02-14 18:06:11