Receptbeskrivning

Gulaschsoppa

Ingredienser för
400 g nötkött, högrev ex fransyska eller ryggbiff
2 msk olja
salt och peppar
2 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
0.5 tsk spiskummin
3 msk tomatpuré
cayennepeppar
1 l vatten
2 oxbuljong
4 st potatis(ar)
4 grovt bröd


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1.Putsa bort eventuella senor och skär köttet i små tärningar. Finhacka löken och skär paprikan i små bitar.

2. Bryn köttet i olja, salta och peppra en aning och tillsätt lök och paprika efter ett tag. Krossa vitlöken tillsammans med kummin i en mortel, blanda i tomatpurén och cayennepeppar.

3. Klicka i vitlök och tomatblandningen i grytan med köttet och ställ åt sidan.

4. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna i det heta vattnet. Häll hälften av buljongen över köttblandningen och koka soppan under lock i 20 minuter.

5. Skala och hacka potatisen grovt. Tillsätt potatisen och resten av buljongen och koka under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

6. Servera soppan med ett rustikt bröd.

Recept: Mia Troberg Elonq

Rekvisita: Duka

Näringsinnehåll:

Kalorier: 409 kcal

Kolhydrater: 30 g

Protein: 27 g


Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet

Visningar: 381
Inlagt 2013-09-16 13:26:28