Receptbeskrivning
Vaniljsås
Ingredienser
för
1 st mjuk vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
3 st äggulor
2 msk florsocker
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
3 st äggulor
2 msk florsocker
Beskrivning
1. Öppna vaniljstången på längden med en vass kniv.
2. Skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull.
3. Häll på 1 dl vispgrädde och vatten. Sjud 10 minuter och låt kallna
4. Ta upp vaniljstången. Vispa upp äggulorna med florsockret. Koka upp gräddvattnet.
5. Sänk värmen kraftigt och häll i gulorna under kraftig vispning.
6. Vispa såsen tills den tjocknar över svag värme.
7. Ställ såsen i kallt vattenbad och rör i den tills den kallnat.
8. Vispa 2 dl grädde så tjock som du vill ha såsen. Rör ned den i vaniljsåsen.
2. Skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull.
3. Häll på 1 dl vispgrädde och vatten. Sjud 10 minuter och låt kallna
4. Ta upp vaniljstången. Vispa upp äggulorna med florsockret. Koka upp gräddvattnet.
5. Sänk värmen kraftigt och häll i gulorna under kraftig vispning.
6. Vispa såsen tills den tjocknar över svag värme.
7. Ställ såsen i kallt vattenbad och rör i den tills den kallnat.
8. Vispa 2 dl grädde så tjock som du vill ha såsen. Rör ned den i vaniljsåsen.
Visningar: 230
Inlagt 2012-02-14 18:08:39

