Receptbeskrivning
Kycklinggryta med svamp
Ingredienser
för
1 st kyckling
3 st vitlöksklyfta(or)
3 msk olivolja
salt och peppar
250 g champinjoner eller annan färsk svamp
1 st röd lök(ar)
2 dl crème fraiche lätt
1 msk majsstärkelse
12 st potatis(ar)
3 st vitlöksklyfta(or)
3 msk olivolja
salt och peppar
250 g champinjoner eller annan färsk svamp
1 st röd lök(ar)
2 dl crème fraiche lätt
1 msk majsstärkelse
12 st potatis(ar)
Beskrivning
1. Stycka kycklingen i bitar. Dela bröst och lår mitt itu. Skala och hacka vitlöken.
2. Bryn kycklingdelarna och vitlöken i en stekpanna med olivolja och lägg över i en kastrull, salta och peppra. Häll på vatten så att det nästan täcker kycklingen. Koka sakta under lock i ca 20 minuter. Lyft upp kycklingdelarna ur kastrullen när de är genomkokta.
3. Koka potatisen i saltat vatten. Skär svampen i 1/4-delar och strimla rödlöken. Fräs alltsammans i olivolja.
4. Använd ca 5 dl av kycklingbuljongen i kastrullen och vispa i crème fraiche. Koka ihop i ett par minuter och red eventuellt av med maizen utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar och eventuellt ett par droppar soja.
5. Tillsätt kycklingen och svampen och ge grytan ett uppkok, servera med nykokt potatis eller ris.
2. Bryn kycklingdelarna och vitlöken i en stekpanna med olivolja och lägg över i en kastrull, salta och peppra. Häll på vatten så att det nästan täcker kycklingen. Koka sakta under lock i ca 20 minuter. Lyft upp kycklingdelarna ur kastrullen när de är genomkokta.
3. Koka potatisen i saltat vatten. Skär svampen i 1/4-delar och strimla rödlöken. Fräs alltsammans i olivolja.
4. Använd ca 5 dl av kycklingbuljongen i kastrullen och vispa i crème fraiche. Koka ihop i ett par minuter och red eventuellt av med maizen utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar och eventuellt ett par droppar soja.
5. Tillsätt kycklingen och svampen och ge grytan ett uppkok, servera med nykokt potatis eller ris.
Visningar: 480
Inlagt 2013-09-16 13:29:59

