Receptbeskrivning

Nallebjörnskakor

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
36 st. nallebjörnskakor

180g rumsvarmt smör
2,5dl socker
1st stort ägg
7dl vetemjöl
1,5tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1,5krm salt
100g mörk choklad

Kristyr (florsocker + äggvita)

Mörk choklad (ca 100 g)

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker tills det blir pösigt. Tillsätt ägg. Blanda dom torra ingredienserna – vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner dom torra ingredienserna, lite i taget, i smörblandningen. Blanda tills det blir en smidig deg. Dela degen i två och lägg den ena åt sidan. Smält chokladen och blanda ner det i den andra halvan. Kavla ut varje del mellan två bakplåtspapper (till ungefär samma tjocklek som pepparkaksdeg). Lägg in i frysen (med bakplåtspapperna kvar) i cirka 5 minuter. Dra bort dom översta bakplåtspapperna och tryck ut 36 stora cirklar (hälften ljusa och hälften mörka) och 72 små cirklar (dubbelt så många).
Lägg en stor cirkel på bakplåtspappret, sen en mindre cirkel (i den andre färgen) i nedre delen av den stora cirkeln. Dela sen en till liten cirkel på mitten och sätt dit som öron. Fortsätt så tills du har fyllt plåten. Grädda sedan kakorna i 10-12 minuter i mitten av ugnen.
När kakorna har svalnat så blandar du till kristyr och smälter mörk choklad. Spritsa på ögonvitor på alla kakor och sen en pupil med mörk choklad på alla. Sedan gör du munnen och nosen i kristyr på dom med mörk nos och spritsar mun och nos med choklad på dom med ljusa nosar

Visningar: 631
Inlagt 2013-09-16 20:21:11