Receptbeskrivning
Krämig potatisgratäng
Ingredienser
för
1 kg potatis, mjölig, t.ex. king edward
2 dl mjölk (3 %)
2 dl vispgrädde
1 st lök, skalad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk salt
2 dl mjölk (3 %)
2 dl vispgrädde
1 st lök, skalad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk salt
Beskrivning
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Skala potatisen och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg dem i en stor kastrull med mjölk, grädde, lök, vitlök och salt.
3. Låt koka upp och sen sjuda eller småkoka tills potatisen är nästan mjuk. Rör om ofta.
4. Smöra en form (ungefär 37 x 30 cm). Häll ner potatiskoket i den.
5. Klicka på resten av smöret och gratinera i ugnen i 15 minuter eller tills gratängen börjar bubbla och har fått fin färg. Ta ut den ur ugnen, låt stå i 10-20 minuter innan den serveras.
2. Skala potatisen och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg dem i en stor kastrull med mjölk, grädde, lök, vitlök och salt.
3. Låt koka upp och sen sjuda eller småkoka tills potatisen är nästan mjuk. Rör om ofta.
4. Smöra en form (ungefär 37 x 30 cm). Häll ner potatiskoket i den.
5. Klicka på resten av smöret och gratinera i ugnen i 15 minuter eller tills gratängen börjar bubbla och har fått fin färg. Ta ut den ur ugnen, låt stå i 10-20 minuter innan den serveras.
Visningar: 504
Inlagt 2013-09-16 20:00:17

