Receptbeskrivning

Min viltskavsgryta

Ingredienser för
1 st skav
olja och smör till stekning
1 st gul lök, finhackad
2 msk messmör
1 dl crème fraîche
2.5 dl grädde
soja
salt och peppar
200 g champinjoner
2 msk rönnbärsgelé
2 tsk timjan
5 st enbär


  20 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär skaven i strimlor när den fortfarande är fryst. Bryn i varm stekpanna med olja och smör. Lägg i lök och champinjoner och bryn ytterligare någon minut.

2. Häll på grädde, messmör och crème fraîche. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med soja, rönnbärsgelé, salt och peppar.

3. Servera med ris och rårörda lingon eller lingonsylt.

Visningar: 1388
Inlagt 2013-09-16 20:19:34