Receptbeskrivning

Viltskav med messmör och kantareller

Ingredienser för
2 renskav, fryst, vilt eller älg (à 240 g)
1 st gul lök
0.5 msk rapsolja
1.5 msk smör
2 msk messmör
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
2 tsk kinesisk soja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
200 g gula kantareller
pressad potatis, rårörda lingon


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och finhacka löken. Stek skavet i olja och 1/2 msk smör i en stekpanna tills det börjar få färg. Tillsätt löken, låt steka ca 2 min.
2. Tillsätt messmör, crème fraiche och vatten. Koka ihop ca 3 min. Smaka av med soja, salt och peppar.
3. Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Stek den i 1 msk smör i en stekpanna tills all vätska kokat in. Häll svampen över skavet. Strö över persilja.
4. Servera skavet med pressad potatis och rårörda lingon.

Visningar: 486
Inlagt 2013-09-16 20:20:50