Receptbeskrivning
Viltskav med messmör och kantareller
Ingredienser
för
2 renskav, fryst, vilt eller älg (à 240 g)
1 st gul lök
0.5 msk rapsolja
1.5 msk smör
2 msk messmör
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
2 tsk kinesisk soja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
200 g gula kantareller
pressad potatis, rårörda lingon
1 st gul lök
0.5 msk rapsolja
1.5 msk smör
2 msk messmör
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
2 tsk kinesisk soja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
200 g gula kantareller
pressad potatis, rårörda lingon
Beskrivning
1. Skala och finhacka löken. Stek skavet i olja och 1/2 msk smör i en stekpanna tills det börjar få färg. Tillsätt löken, låt steka ca 2 min.
2. Tillsätt messmör, crème fraiche och vatten. Koka ihop ca 3 min. Smaka av med soja, salt och peppar.
3. Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Stek den i 1 msk smör i en stekpanna tills all vätska kokat in. Häll svampen över skavet. Strö över persilja.
4. Servera skavet med pressad potatis och rårörda lingon.
2. Tillsätt messmör, crème fraiche och vatten. Koka ihop ca 3 min. Smaka av med soja, salt och peppar.
3. Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Stek den i 1 msk smör i en stekpanna tills all vätska kokat in. Häll svampen över skavet. Strö över persilja.
4. Servera skavet med pressad potatis och rårörda lingon.
Visningar: 556
Inlagt 2013-09-16 20:20:50

