Receptbeskrivning
Dinkelbröd
Ingredienser
för
Beskrivning
7 1/4 dl Kungsörnen Fullkorn Dinkelmjöl
6 1/2 dl Kungsörnen Rågmjöl fint
1 pkt .Jäst
5 1/2 dl Vatten, 37°
2 tsk Salt
2 tsk Sirap
5 msk Pumpafrön
1 tsk Olja
2 tsk Honung flytande
Smula jästen i en bunke och lös upp den i
ljummet vatten, 37°. Tillsätt salt, sirap, 4 msk
pumpakärnor och nästan allt mjöl. Arbeta ihop
till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 1/2-2
timmar. Ta upp degen på bakbordet och
knåda den. Forma till ett bröd. Smörj en
brödform med olja och lägg i brödet. Rör ut
honungen i 1 msk ljummet vatten och pensla
brödet. Strö över resterande pumpakärnor
och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Grädda
mitt i ugnen 200° ca 1 timme. Låt brödet
svalna inlindat i bakduk.
6 1/2 dl Kungsörnen Rågmjöl fint
1 pkt .Jäst
5 1/2 dl Vatten, 37°
2 tsk Salt
2 tsk Sirap
5 msk Pumpafrön
1 tsk Olja
2 tsk Honung flytande
Smula jästen i en bunke och lös upp den i
ljummet vatten, 37°. Tillsätt salt, sirap, 4 msk
pumpakärnor och nästan allt mjöl. Arbeta ihop
till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 1/2-2
timmar. Ta upp degen på bakbordet och
knåda den. Forma till ett bröd. Smörj en
brödform med olja och lägg i brödet. Rör ut
honungen i 1 msk ljummet vatten och pensla
brödet. Strö över resterande pumpakärnor
och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Grädda
mitt i ugnen 200° ca 1 timme. Låt brödet
svalna inlindat i bakduk.
Visningar: 370
Inlagt 2013-09-17 07:27:37






30 min