Receptbeskrivning
Bovetegröt med blåbärssirap
Ingredienser
för
3 dl helt bovete
6 dl vatten
3 tsk salt
1 banan
2 msk linfrön
1 paket frysta blåbär (225 g)
1 msk agavesirap
1 dl valnötter, grovhackade
4 dl havremjölk
6 dl vatten
3 tsk salt
1 banan
2 msk linfrön
1 paket frysta blåbär (225 g)
1 msk agavesirap
1 dl valnötter, grovhackade
4 dl havremjölk
Beskrivning
1. Spola bovetet först med hett vatten och sedan med kallt vatten. Lägg det i en kastrull och tillsätt vatten och salt. Småkoka tills bovetet är mjukt, ca 20 min. 2. Skala och skär bananen i bitar. Blanda ner bitarna i gröten när 2–3 min återstår av koktiden. Rör ner linfröna. 3. Sirap: Tina blåbären. Spara ca 2 msk blåbär till garnering. Mixa resten av blåbären och agavesirap med mixerstav. Ringla sirapen över gröten. Servera med valnötter och havremjölk.
Visningar: 279
Inlagt 2013-10-01 19:11:49






0 min