Receptbeskrivning

Thailändsk kycklingsoppa

Ingredienser för


  20 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
400g benfritt kycklingkött
1l vatten
2st tärningar hönsbuljong
1burk kokosmjölk 400g
100g färska champinjoner
100g purjolök
100g fint strimlad morot
1msk fint riven ingefära
1msk fint rivet limeskal
1st finhackat citrongräs
1tsk thailändsk chilipasta
1msk fisksås
1tsk torkad koriander
1msk majsstärkelse + 1 1/2msk vatten thaisbasilika Strimla champinjonerna, purjolök och skalad morot. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Lägg allt i en rymlig gryta och tillsätt 1l vatten samt hönsbuljongtärningar. Koka upp och sjud kött och grönsaker i 4-5min. Tillsätt kokosmjölk, ingefära, limeskal, stött och hackat citrongräs, chilipasta, fisksås och koriander. Koka upp och red något med majssärkelse löst i vatten. Sjud soppan i 3-4min till. Smaka av om sälta och styrka är som tänkt, annars tillsätt mer fisksås och chilipasta. Lägg upp soppan i portionsskålar och garnera medthaibasilika.

Visningar: 523
Inlagt 2013-09-18 03:17:43