Receptbeskrivning

Kyckling wok

Ingredienser för
300 g kycklingfile
250 g äggnudlar
1 st paprika
1 burk bambuskott
2 msk rapsolja
1 dl vatten
1 msk fisksås (valfritt)
1 tsk sesamolja
Kryddsås
4 msk soja
msk vinäger
3 tsk ingefära riven
3 st vitlöksklyftor pressade
2 tsk honung


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1 Skär kycklingen i små strimlor, kärna ur paprikan och strimla även den. Skär av stjälken och skär broccolin i små buketter (om du har broccoli).

2 Koka nudlarna efter anvisningarna på förpackningen. Var noga med att inte överkoka, utan låt dem gärna förbli lite al dente.

3 Blanda ingredienserna till såsen i en skål.

4 Bryn kycklingen i 1 matsked rapsolja under några minuter i en wokpanna eller stor teflonpanna. Tillsätt grönsakerna och resten av rapsoljan, fräs i några minuter till.

5 Tillsätt kryddsåsen och vattnet. Låt puttra på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat lite, de ska dock ha kvar ett visst tuggmotstånd.

6 Lägg i nudlarna woken (om nudlarna har klibbat ihop sig, skölj igen under kranen), häll över fisksåsen och sesamoljan. Rör om så att nudlarna blandas
med de övriga ingredienserna och värms upp.


Visningar: 217
Inlagt 2013-09-18 08:11:09