Receptbeskrivning

Panerad rödspätta

Ingredienser för
700 g rödspätta
2 dl mjöl
3 st ägg
3 dl ströbröd
600 g potatis, skalad
1 dl dill, hackad
1 msk citronskal, rivet
2 krm svartpeppar
2 msk pepparrot, riven
200 g smör
1 st citron


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka potatisen i saltat vatten.
2. Salta fisken.
3. Panera rödspätta i mjöl, ägg och ströbröd.
4. Hetta upp en stekpanna och stek fisken gyllen brun i smör.
5. Lägg 150 g smör i en kastrull och bryn på medelvärme under omrörning, smöret är klart när det börjar lukta nötigt och bli gyllenbrunt.
6. Häll av potatisen och mosa med en potatisstomp.
7. Blanda ner dill, pepparrot, citronskal och svartpeppar.
8. Smaka av med salt och servera!

Visningar: 381
Inlagt 2013-09-19 09:53:49