Receptbeskrivning

Kycklinggryta ”thai style” med nudlar

Ingredienser för
500-600gr ren kycklingfilé, benfri, från l
sesamolja
matolja
2 st vitlöksklyftor
färsk ingefära
limeblad
1 st citrongräs
800 ml kokosmjölk
0.5 st hönsbuljongtärning, ca
honung
sweet chilisås
färsk chili, ev
broccoli
shiitakesvamp
200 äggnudlar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skär kycklingen i bitar om ca 3 cm.
2. Stek kycklingen i lite sesamolja och lite matolja.
3. Pressa i vitlök, ett krossat citrongräs hjärta samt lite limeblad.
4. Riv i lite ingefära.
5. Slå i kokosmjölken, och lite lite hönsbuljong (motsvarande en halv buljongtärning) och låt det koka ihop.
6. Smaksätt gärna med lite honung och sweet chili.
7. Vill du ha mera hetta, så använda gärna lite färsk chili.
8. Koka nudlarna i lättsaltat vatten tills de är klara, det brukar stå på paketet.
9. Slå av vattnet, och dressa upp nudlarna med lite sesamolja för godare smak och lättare hantering.
10. Skär grönsakerna i lagom stora bitar, så de tar ungefär lika lång tid att steka.
11. Stek dem i het panna med lite sesamolja och lite matolja.
12. Servera i snygga skålar.

Visningar: 431
Inlagt 2013-10-05 07:10:17