Receptbeskrivning
Majstortilla (glutenfri)
Ingredienser
för
3 dl majsmjöl (finmalt)
1.25 dl grov mjölmix (ljus om man inte vill ha fullkorn)
2 msk rapsolja
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1.5 dl kallt vatten
1.25 dl grov mjölmix (ljus om man inte vill ha fullkorn)
2 msk rapsolja
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1.5 dl kallt vatten
Beskrivning
Blanda majsmjöl, mjölmix, bakpulver, och salt i en bunke. Tillsätt oljan och rör sedan i vattnet lite i taget. Blanda till en smidig deg.
Ta upp och knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i 10 bitar och kavla/tryck ut varje del till en rund, tunn tortillaform. (täck med en handduk så att de inte torkar!)
Stek ett tortillabröd i taget i en torr stekpanna, ca 40 sekunder på varje sida- brödet ska få bruna fläckar på sig, då är det dags att vända.
Täck de färdiga bröden och låt dem svalna i folie och bakhandduk för att de ska mjukna och hållas mjuka och lite fuktiga.
Frys de bröd du inte ska använda i fryspåsar så fort de kallnat.
Ta upp och knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i 10 bitar och kavla/tryck ut varje del till en rund, tunn tortillaform. (täck med en handduk så att de inte torkar!)
Stek ett tortillabröd i taget i en torr stekpanna, ca 40 sekunder på varje sida- brödet ska få bruna fläckar på sig, då är det dags att vända.
Täck de färdiga bröden och låt dem svalna i folie och bakhandduk för att de ska mjukna och hållas mjuka och lite fuktiga.
Frys de bröd du inte ska använda i fryspåsar så fort de kallnat.
Visningar: 523
Inlagt 2013-09-19 10:20:50





30 min.jpg)