Receptbeskrivning

Torsk med pestotäcke

Ingredienser för
600 g torskfilé, fryst, msc-märkt
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 kruka basilika
1 st vitlöksklyfta
1 dl parmesanost, riven (40 g)
2 msk olivolja
2 dl matvete
250 g sockerärter
1 körsbärstomater, (250 g)


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Tina fisken enligt anvisning på förpackningen och lägg den i en ugnssäker form eller i portionsformar. Krydda med 1 tsk salt och peppar.
2. Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, ost, 1 krm salt och olivolja. Fördela blandningen på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
3. Tillaga matvetet enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i en kastrull ca 3 min. Låt tomaterna koka med de sista 30 sekunderna. Låt grönsakerna rinna av.
4. Servera fisken med matvete och varma grönsaker.

Ca 400 kcal per portion, 12 g fett,
36 g protein, 32 g kolhydrater

Visningar: 326
Inlagt 2012-02-15 07:49:54