Receptbeskrivning

Ugnsbakat kalkonbröst

Ingredienser för
1 st kalkonbröst
soja
3 dl hönsbuljong
1 dl vitvinsvinäger
1 dl svart vinbärsjuice (osötad)
1 st gul lök, finhackad
1 st morot, finhackad
200 g smör, rumsvarmt
ugn: 225°


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°
2. Lägg hela bröstet i en smord ugnsform och pensla lätt med soja. Blanda hönsbuljongen med vinäger och svart vinbärsjuice och ös kalkonen med detta under stekningen. Låt kalkonen steka cirka 20-30 minuter. Ta ut köttet och håll det varmt i folie.
3. Fräs löken och moroten, slå på stekskyn och koka såsen till hälften återstår. Sila av grönsakerna och ta av kastrullen från värmen. Rör ner smöret i klickar. Slå såsen över köttet. Garnera med frysta svarta vinbär.

Visningar: 2218
Inlagt 2013-09-20 14:00:30