Receptbeskrivning
Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ingredienser:
500 gram finmalen lammfärs (går även bra med nötfärs)
1 riven lök
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad dill
2 msk välsköljt ris
3 ägg
salt och peppar efter smak
1/4 dl vetemjöl
olja till friteringen

Tillagning:
Köttet i det här receptet måste vara mycket finmalet. Kör det i matberedare 2 eller 3 gånger eller be din kötthandlare att mala det åt dig.

Lägg lamm, lök, örter, ris, salt och peppar i en skål. Vispa två ägg och häll dem i smeten. Blanda väl och knåda för hand tills smeten är lätt och slät. Dela blandningen i fyra delar och forma dem till ovaler.Platta ut dem lite.Koka upp vatten i en kastrull och pochera köttbullarna i sjudande vatten i 12-15 minuter eller tills riset är kokt. Häll av vattnet och låt svalna.

Vispa det återstående ägget på en flat tallrik, och häll upp mjölet på en annan tallrik. Hetta upp oljan till friteringen. Pensla köttbullarna med vispat ägg och täck dem sen med ett tunt lager mjöl.

Placera köttbullarna sen försiktigt i oljan och fritera tills de är gyllenbruna.

Låt dem rinna av på pappershanddukar och servera dem varma med sallad.


Visningar: 546
Inlagt 2013-09-20 16:02:44