Receptbeskrivning
Dolma
Ingredienser
för
Beskrivning
Du behöver:
Små ljusgröna Paprikor (turkiska)
Olja
Köttfärs
Ris
Vitlök
Tomatpuré
Ev. ett par färska hackade tomater
lite mynta
Citronsyra
Salt
Starkt chilli pulver
Så här gör du:
Börja med att koka riset lite så att det är nästan klart, men inte helt färdigt
Medans det kokar så skär upp paprikorna till hälften så att "hatten" sitter kvar och rensa ut kärnhuset, Blanda i hop Köttfärs, krossad vitlök, tomatpuré, mynta, salt, citronsyra, chilli och riset.
Sen fyller du paprikorna med köttfärs blandningen och ställer de upp i en kastrull, packa dem tätt ihop så de står stilla under kokningen.
När du fyllt alla paprikor så häller du övar lite olja, salt, citronsyra, tomatpuré och fyller på med vatten så att de precis täcks, lägg på ett lock och låt det koka upp och sen vrider du ner värmen så det får stå och småputtra 1-2 timmar.
Smaka på en och se om det är klart, när paprikan e mjuk så är det klart.
Servera Dolman med Yougurt, gärna riktig turkiska yougurt eller din egen hemmagjorda
Små ljusgröna Paprikor (turkiska)
Olja
Köttfärs
Ris
Vitlök
Tomatpuré
Ev. ett par färska hackade tomater
lite mynta
Citronsyra
Salt
Starkt chilli pulver
Så här gör du:
Börja med att koka riset lite så att det är nästan klart, men inte helt färdigt
Medans det kokar så skär upp paprikorna till hälften så att "hatten" sitter kvar och rensa ut kärnhuset, Blanda i hop Köttfärs, krossad vitlök, tomatpuré, mynta, salt, citronsyra, chilli och riset.
Sen fyller du paprikorna med köttfärs blandningen och ställer de upp i en kastrull, packa dem tätt ihop så de står stilla under kokningen.
När du fyllt alla paprikor så häller du övar lite olja, salt, citronsyra, tomatpuré och fyller på med vatten så att de precis täcks, lägg på ett lock och låt det koka upp och sen vrider du ner värmen så det får stå och småputtra 1-2 timmar.
Smaka på en och se om det är klart, när paprikan e mjuk så är det klart.
Servera Dolman med Yougurt, gärna riktig turkiska yougurt eller din egen hemmagjorda
Visningar: 593
Inlagt 2013-09-20 16:12:51






0 min.jpg)