Receptbeskrivning
Mustig oxgryta med chorizo
Ingredienser
för
1 kg grytbitar av nöt
2 chorizo
2 rödlökar
2 burkar krossade tomater
2 dl mörk oxbuljong
1 gul paprika
1 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
1 dl svarta oliver
till servering:
1 röd spansk peppar
soltorkade tomater
pinjenötter
1 liten knippa persilja
2 msk olivolja
salt
2 chorizo
2 rödlökar
2 burkar krossade tomater
2 dl mörk oxbuljong
1 gul paprika
1 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
1 dl svarta oliver
till servering:
1 röd spansk peppar
soltorkade tomater
pinjenötter
1 liten knippa persilja
2 msk olivolja
salt
Beskrivning
1. Skär chorizon i slantar och bryn den. Låt det rinna av på hushållspapper. Skär köttet i stora fyrkantiga bitar. Skala löken och skär den i strimlor. Ansa och strimla paprikan.
2. Koka upp de krossade tomaterna och buljongen. Lägg i köttet, lite i taget och låt grytan få ett uppkok mellan varje omgång. Krydda med salt och peppar och låt sjuda i ca 1 timme. Kontrollera att köttet är mört, koka annars en stund till. Lägg i paprika och chorizo och ge grytan ett uppkok.
3. Dela pepparfrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla den fint. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och hacka persiljan. Blanda spansk peppar, soltorkade tomater, pinjenötter och persilja med olivoljan. Salta. Strö oliverna över grytan och servera den med tomatblandningen.
2. Koka upp de krossade tomaterna och buljongen. Lägg i köttet, lite i taget och låt grytan få ett uppkok mellan varje omgång. Krydda med salt och peppar och låt sjuda i ca 1 timme. Kontrollera att köttet är mört, koka annars en stund till. Lägg i paprika och chorizo och ge grytan ett uppkok.
3. Dela pepparfrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla den fint. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och hacka persiljan. Blanda spansk peppar, soltorkade tomater, pinjenötter och persilja med olivoljan. Salta. Strö oliverna över grytan och servera den med tomatblandningen.
Visningar: 616
Inlagt 2013-09-21 06:26:29






0 min