Receptbeskrivning

Mustig oxgryta med chorizo

Ingredienser för
1 kg grytbitar av nöt
2 chorizo
2 rödlökar
2 burkar krossade tomater
2 dl mörk oxbuljong
1 gul paprika
1 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
1 dl svarta oliver
till servering:
1 röd spansk peppar
soltorkade tomater
pinjenötter
1 liten knippa persilja
2 msk olivolja
salt


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär chorizon i slantar och bryn den. Låt det rinna av på hushållspapper. Skär köttet i stora fyrkantiga bitar. Skala löken och skär den i strimlor. Ansa och strimla paprikan.
2. Koka upp de krossade tomaterna och buljongen. Lägg i köttet, lite i taget och låt grytan få ett uppkok mellan varje omgång. Krydda med salt och peppar och låt sjuda i ca 1 timme. Kontrollera att köttet är mört, koka annars en stund till. Lägg i paprika och chorizo och ge grytan ett uppkok.
3. Dela pepparfrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla den fint. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och hacka persiljan. Blanda spansk peppar, soltorkade tomater, pinjenötter och persilja med olivoljan. Salta. Strö oliverna över grytan och servera den med tomatblandningen.

Visningar: 616
Inlagt 2013-09-21 06:26:29