Receptbeskrivning

Pumpasoppa

Ingredienser för
ca 1.5 kg pumpa (t ex butternutsquash eller h
2 äpplen
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3-3.5 cm färsk ingefära
2 msk olja
2 l vatten
5 hönsbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
2 dl sake eller vitt vin (2 dl sake motsvarar 1 dl
2 msk färsk, hackad timjan
1.5 tsk salt
2 krm vitpeppar
smörgåskrasse till garnering


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och kärna ur pumpa och äpple. Skär i 2 cm stora bitar. Skala och skär lök, vitlök och ingefära i mindre bitar. Fräs detta och pumpabitarna i olja i en stor kastrull ca 10 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt småkoka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter. Häll på grädde och sake/vin. Tillsätt timjan. Låt koka upp. Ta av från värmen och mixa soppan slät i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan med klippt krasse och Brödpinnar med parmesan. För alla Läs noga ingrediensföteckningen på buljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Visningar: 518
Inlagt 2013-09-21 09:39:30