Receptbeskrivning

Rosépepparbiffar

Ingredienser för
700 g nötfärs
100 g fläskfärs
1 st gul lök
2 msk vatten
salt
malen vitpeppar
smör till stekning
4 dl crème fraîche
1 dl köttbuljong
2 tsk grovmalen rosépeppar
hela rosépepparkorn


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala löken och riv den fint ner i färsen i en bunke. Arbeta i vatten, salt och malen vitpeppar och blanda till en smidig färs.
2. Sätt ugnen på 200°. Skölj händerna i kallt vatten och forma 12 små biffar. Låt en matsked smör bli brunt i en panna på medelvärme och stek biffarna hastigt en minut på varje sida.
3. Lägg biffarna i en ugnssäker form. Ställ in formen i ugnen och låt den stå i 15 minuter
4. Blanda samman crème fraiche med buljongen i en kastrull. Hetta upp försiktigt och koka upp. Krydda såsen med salt, rosépeppar och vitpeppar. Slå såsen över biffarna och dekorera med hela rosépepparkorn.

Visningar: 406
Inlagt 2013-09-21 20:57:05