Receptbeskrivning

Tonfisk med röd chutney

Ingredienser för
4 st x 150 g färsk tonfisk
salt och malen vitpeppar
chutney:
8 st tomater
2 st rödlökar
2 st vitlöksklyftor
2 st röd spansk peppar
2 st mogna mango
1 st grönt äpple
1 msk korinter
1 dl neutral olja
2 dl risvinäger
2 dl ljus sirap
2 st lime
till servering:
2 st lime
4 st portioner kokt ris


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Chutney: Skålla, skala och dela tomaterna i fyra delar. Ansa och skiva rödlök, vitlök och chili (ta bort fröna). Skala, kärna ur och skiva mango och äpple. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, vitlök och chili utan att de tar färg. Tillsätt mango, äpple, tomat och korinter. Rör om och tillsätt sedan vinäger och sirap. Låt chutneyn småputtra på svag värme ca 20 minuter, tills den får fast konsistens. Rör om då och då.

2. Skölj och torka fisken och krydda den med salt och peppar. Grilla eller stek fisken 1- 1 1/2 minut på var sida i medelvarm panna. Servera fisken med nykokt ris, chutneyn och 1/2 lime per person.

Visningar: 585
Inlagt 2012-02-15 13:12:35