Receptbeskrivning
Kokoskyckling med chili och jordnötssås
Ingredienser
för
4 st kycklingfilé(er)
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st röd chilifrukt
1 msk rapsolja
salt
1 msk farinsocker
2 msk soja
1 msk kycklingfond
1 tsk pressad citron
3 msk jordnötssmör
4 dl kokosmjölk lätt
4 prt basmatiris
4 prt blandad sallad
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st röd chilifrukt
1 msk rapsolja
salt
1 msk farinsocker
2 msk soja
1 msk kycklingfond
1 tsk pressad citron
3 msk jordnötssmör
4 dl kokosmjölk lätt
4 prt basmatiris
4 prt blandad sallad
Beskrivning
1. Skär kyckling i bitar. Hacka lök och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukt.
2. Fräs kyckling och lök i olja tills de fått färg. Tillsätt sedan vitlök och fräs ytterligare två minuter. Tillsätt salt, sedan chili, socker, soja, kycklingfond, citronsaft, jordnötssmör och kokosmjölk. Låt koka 15 minuter på svag värme.
Servera med basmatiris och en sallad.
Till efterrätt kan det passa bra med lite ananas eller physallis.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Katja Kristoferson
2. Fräs kyckling och lök i olja tills de fått färg. Tillsätt sedan vitlök och fräs ytterligare två minuter. Tillsätt salt, sedan chili, socker, soja, kycklingfond, citronsaft, jordnötssmör och kokosmjölk. Låt koka 15 minuter på svag värme.
Servera med basmatiris och en sallad.
Till efterrätt kan det passa bra med lite ananas eller physallis.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Katja Kristoferson
Visningar: 512
Inlagt 2013-09-22 10:42:48

