Receptbeskrivning

Fläskfilé med mozzarella

Ingredienser för
600 g fläskfilé(er)
150 g körsbärstomater
100 g champinjoner
0.3 dl basilika grovhackad
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
125 g mozzarella
2.5 dl vatten
1.5 msk kalvfond
1.5 dl rött vin
1 msk balsamvinäger
1 socker


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Bryn filén runt om i smör och krydda med salt och peppar.
Stek klart den i ugnen 150 grader till innertemp 65 grader.
Rulla in den i folie.
Dela körsbärstomater och campinjoner.
Stek champinjonerna i smör, blanda med vitlök, basilika och tomater. Smaka av med salt och peppar.
Skiva köttet och lägg upp på ett ugnsäkert fat.
Strö över röran och toppa med skivad mozzarella.

Blanda ingridienserna till såsen i en kastrull, koka upp under omrörning och låt sjuda i ca 5 minuter. Red av såsen med maizena,

Sätt in fatet i ugnen
225 grader i 15 minuter eller till osten smält ner.
Serveras med klyftpotatis och en god sallad

Visningar: 469
Inlagt 2013-09-23 07:01:24