Receptbeskrivning

äppelkaka lchf

Ingredienser för
3 dl mandelmjöl
1 msk lönnsirap
0.5 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
vaniljpulver
4 st ägg
4 st äpple
50 g smör/kokosfett
kanel


  45 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Min fantastiska äppelkaka!

I dag tänkte jag bjuda på ett populärt recept från boken!
Denna är perfekt på alla sommarkalas som väntar! MUMS!!
Ett hälsosammare val när man vill och kan unna sig något gott.

8 bitar

3 dl mandelmjöl
Strösötning motsvarande 75 gram socker (vad du använder här är valfritt)
125 gr smält smör
0,5 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
4 ägg
4 syrliga äpplen
50 g smör
2 msk kanel

Sätt varmluftugnen på 180 g eller 200 g vanlig ugn. Smörj en springform. (Jag har en på 22 cm)
Vispa ägg och sockerersättning luftigt och vitt, smält smöret.
Vispa ner smör och grädden i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt, häll upp i formen.
Skala och kärna ur äpplena och klyfta. Stek i smör några minuter. Pudra över kanel och låt allt småputtra någon halv minut. Fördela äpplena över smeten och tryck ner dem lite.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Lägg eventuellt över aluminium efter halva tiden.

Servera med vaniljgrädde (vispad grädde smaksatt med vaniljpulver och ev. lite sötning)

- See more at: http://56kilo.se/min-fantastiska-appelkaka/#sthash.Zoc4boTG.dpuf

Visningar: 334
Inlagt 2013-09-23 07:33:18