Receptbeskrivning
Mücver - Squashplättar
Ingredienser
för
2 st squash medelstora
2 dl persilja och dill (sammanlagt 2 dl hackade)
100 g fetaost
4 st ägg
2 dl vetemjöl
0.5 tsk spiskummin mald
0.5 tsk svartpeppar
salt
2 dl majsolja eller solrosolja till stekning
2 dl persilja och dill (sammanlagt 2 dl hackade)
100 g fetaost
4 st ägg
2 dl vetemjöl
0.5 tsk spiskummin mald
0.5 tsk svartpeppar
salt
2 dl majsolja eller solrosolja till stekning
Beskrivning
6 - 8 portioner
1. Skala squashen, riv den medelgrovt och lägg i en bunke. Tillsätt persilja och dill.
2. Mosa osten grovt med en gaffel och dela den i små bitar. Lägg den i bunken. Tillsätt ägg och mjöl och krydda med spiskummin, svartpeppar och salt. Blanda alltsammans och låt smeten stå och dra en stund.
3. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna eller wok. Klicka i en rejäl sked med smeten och stek plättarna gyllenbruna. Vänd och stek på andra sidan.
Recept: Güliz Holago
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
1. Skala squashen, riv den medelgrovt och lägg i en bunke. Tillsätt persilja och dill.
2. Mosa osten grovt med en gaffel och dela den i små bitar. Lägg den i bunken. Tillsätt ägg och mjöl och krydda med spiskummin, svartpeppar och salt. Blanda alltsammans och låt smeten stå och dra en stund.
3. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna eller wok. Klicka i en rejäl sked med smeten och stek plättarna gyllenbruna. Vänd och stek på andra sidan.
Recept: Güliz Holago
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 497
Inlagt 2013-09-23 08:21:05

