Receptbeskrivning

Friterade räkor

Ingredienser för
sweet chilisås
frityrolja
1 st röd chilifrukt
3 st salladslök(ar)
1 krm bagoong
2.5 dl mjöl
4 tsk fisksås
1 st ägg
50 g japanska risnudlar
300 g räkor


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
OBS: Bagoong är en sorts räkpasta som används huvudsakligen på Filippinerna.

1. Skala räkorna och ta ur tarmen. Lägg hälften av räkorna i en matberedare och kör till en jämn smet. Hacka de återstående räkorna, lägg dem i skål tillsammans med räksmeten och blanda.

2. Lägg nudlarna i en värmetålig bunke, häll på hett vatten så att det täcker och låt dem dra i en minut. Häll av vattnet och skär nudlarna i kortare bitar.

3. Knäck ägget i en liten tillbringare och vispa ihop det med vatten och fisksås. Sikta ner mjölet i en annan bunke, forma en hålighet i mjölet och häll ner lite av äggblandningen i taget. Rör om till en slät smet.

4. Tillsätt räkblandningen, bagoong, salladslök, chili och nudlar. Blanda ordentligt.

5. Hetta upp oljan i en stor gryta eller wok. Lägg i några matskedar av blandningen i grytan och fritera i tre minuter, eller tills det blir knaprigt och gyllene. Låt de färdigfriterade bitarna rinna av på hushållspapper. Upprepa med resten av blandningen. Servera med söt chilisås.

Visningar: 478
Inlagt 2013-09-23 13:39:42