Receptbeskrivning
Extra saftigt morotsbröd medlinför och kesella
Ingredienser
för
50 g jäst
4 dl vatten
1 dl kesella
10 dl vetemjöl special
4 dl grahamsmjöl
2 st stora morötter
1 msk honung
1 dl linfrön
2 msk olja
4 dl vatten
1 dl kesella
10 dl vetemjöl special
4 dl grahamsmjöl
2 st stora morötter
1 msk honung
1 dl linfrön
2 msk olja
Beskrivning
Rör ut jästen i det ljumma vattnet, tillsätt resterande ingredienser utomlinfört och saltet sist.
Arbeta degen ca 10min i matberedare
Blanda i salt och linfrö mot slutet.
Jäs under ploast i 40min
Tryck ner degen i två smorda brödpannor.
Pensla ytan med olja.
jäs bröden 35-40min
gaödda i ca 220grader i ca 40 min
Arbeta degen ca 10min i matberedare
Blanda i salt och linfrö mot slutet.
Jäs under ploast i 40min
Tryck ner degen i två smorda brödpannor.
Pensla ytan med olja.
jäs bröden 35-40min
gaödda i ca 220grader i ca 40 min
Visningar: 260
Inlagt 2013-09-23 15:18:49






40 min