Receptbeskrivning
Snabbsaltad inlagd gurka
Ingredienser
för
2 kg västeråsgurka(or)
3 msk senapsfrö, gula
6 dl ättikssprit
2 kg strösocker
1 dl salt
1 dl vatten
3 msk senapsfrö bruna
3 msk senapsfrö, gula
6 dl ättikssprit
2 kg strösocker
1 dl salt
1 dl vatten
3 msk senapsfrö bruna
Beskrivning
1. Tvätta gurkorna noga och skiva.
2. Blanda ihop lagen och rör till socker och salt har löst sig väl. Det tar ca 10 minuter och ibland lite längre tid innan salt och socker har löst sig. OBS får ej koka!!
3 Värm burkar i ugnen 100 grader
4. Varva gurkskivor, och senapsfrön i de varma burkarna försök att pressa i så mycket gurka du bara kan, ju mer desto bättre! Gurkorna krymper senare så det kommer se ut som 2/3 fulla burkar hur du än pressar ner gurkan
5. Häll den varma lagen i burkarna över gurkorna. Försök fylla burken så mycket det går. Torka av ev spill med blött papper på burk-kanten innan du sätter på ring och stänger.
6. När burkarna svalnar så vänd dem ett par gånger så att lagen blandar sig med gurksaften.
2. Blanda ihop lagen och rör till socker och salt har löst sig väl. Det tar ca 10 minuter och ibland lite längre tid innan salt och socker har löst sig. OBS får ej koka!!
3 Värm burkar i ugnen 100 grader
4. Varva gurkskivor, och senapsfrön i de varma burkarna försök att pressa i så mycket gurka du bara kan, ju mer desto bättre! Gurkorna krymper senare så det kommer se ut som 2/3 fulla burkar hur du än pressar ner gurkan
5. Häll den varma lagen i burkarna över gurkorna. Försök fylla burken så mycket det går. Torka av ev spill med blött papper på burk-kanten innan du sätter på ring och stänger.
6. När burkarna svalnar så vänd dem ett par gånger så att lagen blandar sig med gurksaften.
Visningar: 667
Inlagt 2013-09-23 15:27:04






20 min