Receptbeskrivning

Lättlagad äppelpaj med mandelmassa

Ingredienser för
3 dl vetemjöl
1 tsk strösocker
0.5 tsk salt
1 st ägg
2 tsk mjölk
125 g kallt smör
4 st äpplen
100 g mandelmassa
1 st äggula till pensling
till servering:
vaniljvisp
bär


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Lägg mjöl, socker, salt, ägg och mjölk i en matberedare och skär ner smöret i större bitar. Blanda i 20–30 sekunder tills degen går ihop.

2. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen ganska tunt och klä en pajform med löstagbar botten, spara överblivna remsor. Skala och dela äpplena och lägg dem i bottnen av formen. Täck med tunt skivad mandelmassa och smula över resten av degen. Pensla med äggula och grädda pajen i 25–30 minuter.

3. Servera pajen ljummen med vaniljvisp och bär.

Visningar: 484
Inlagt 2012-02-16 18:16:58