Receptbeskrivning

Kött- och grönsakssoppa

Ingredienser för
900 g högrev
3 l vatten
1.5 msk salt
7 st potatisar, (800 g)
1 st kålrot, (400 g)
1 st rotselleri, (400 g)
3 st morötter, (300 g)
2 st palsternackor, (300 g)
1 st gul lök
2 st purjolökar
4 st lagerblad
0.5 tsk vitpepparkorn
1 dl persilja, finhackad
0.5 dl timjan, finhackad färsk
surdegsbröd


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka upp vatten och salt i en stor gryta. Lägg i köttet och skumma ytan med en sked efter en stund. Låt köttet koka sakta under lock ca 1 1/2 timme.2. Skala alla rotsaker. Kålrot och rotselleri går lättast att skala om de först skärs i tjocka skivor och därefter skalas. Potatisen skärs i tärningar. Lägg den i vatten för att den inte ska bli grå. övriga rotsaker kan ligga på skärbrädan. Skär kålrot och morot i tändsticksstora strimlor, rotselleri och palsternacka i tärningar. Skala och hacka löken.

Visningar: 433
Inlagt 2013-09-23 20:18:03