Receptbeskrivning
Potatissallad puttanesca med rostbiff
Ingredienser
för
750 g färskpotatis
250 g körsbärstomater
1 st rödlök
6 st sardellfiléer
4 msk kapris
1 dl oliver, svarta
3 msk olivolja, med citron
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
200 g rostbiff, färdiggrillad, i tunna skivor
250 g körsbärstomater
1 st rödlök
6 st sardellfiléer
4 msk kapris
1 dl oliver, svarta
3 msk olivolja, med citron
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
200 g rostbiff, färdiggrillad, i tunna skivor
Beskrivning
1. Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den svalna något och skär i mindre bitar.
2. Skär tomaterna i halvor. Skala och finhacka löken. Hacka sardellerna.
3. Blanda potatis, lök, sardeller, kapris och oliver. Tillsätt olja och krydda med salt och peppar.
4. Vänd sist ner tomaterna. Servera salladen tillsammans med rostbiffen.
Ca 420 kcal per portion, 23 g fett, 18 g protein, 35 g kolhydrater
2. Skär tomaterna i halvor. Skala och finhacka löken. Hacka sardellerna.
3. Blanda potatis, lök, sardeller, kapris och oliver. Tillsätt olja och krydda med salt och peppar.
4. Vänd sist ner tomaterna. Servera salladen tillsammans med rostbiffen.
Ca 420 kcal per portion, 23 g fett, 18 g protein, 35 g kolhydrater
Visningar: 723
Inlagt 2013-09-24 17:26:09

