Receptbeskrivning

Marinerad oxlägg med rotsaker

Ingredienser för
1.6 kg oxlägg i skivor
marinad:
1 dl matolja
2 dl rött vin
1 krm timjan
1 tsk rosmarin, smulad
till stekningen:
4 st morötter, stora
3 st palsternackor
3 st gula lökar, stora, i klyftor
2 vitlök
1 sky (marinad, steksky och buljong)
2 msk tomatpuré
salt och peppar
ugn: 160°


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Lägg köttet i ett lågt fat och slå över marinaden. Låt det dra över natt och vänd köttet en gång.
2. Sätt ugnen på 160°.
3. Ta upp köttet och låt rinna av. Sila och spara marinaden. Bryn köttet väl i stekpanna. Bryn därefter de skalade och skivade grönsakerna. Lägg dem i botten på en långpanna och lägg köttet över. Krydda med salt och peppar. Vispa ur stekpannan med lite buljong. Bland skyn med den silade marinaden och buljong så du får 1 liter. Rör ner tomatpuré och slå vätskan i pannan. Lägg på ett lock eller ugnsfolie.
4. Stek köttet mitt i ugnen 2–2 1/2 timma eller tills det känns mört. Servera med rotsakerna, kokt ris eller pressad potatis.

Visningar: 718
Inlagt 2013-09-24 20:39:32