Receptbeskrivning
Hargryta med kantareller
Ingredienser
för
kg styckad hare
100 g rökt fläsk
200 g steklök
300 g kärnfria katrinplommon
salt och malen vitpeppar
g kantareller
marinad:
1 enkelt rött vin
5 kryddnejlikor
1 tsk timjan
1 lagerblad
sås:
1 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
2 msk rönnbärsgelé
100 g rökt fläsk
200 g steklök
300 g kärnfria katrinplommon
salt och malen vitpeppar
g kantareller
marinad:
1 enkelt rött vin
5 kryddnejlikor
1 tsk timjan
1 lagerblad
sås:
1 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
2 msk rönnbärsgelé
Beskrivning
1. Blanda marinaden. Lägg i haren och ställ den svalt över en natt. Sila marinaden och spara den.
2. Tärna fläsket och bryn det med löken i en panna. Lägg detta i en gryta. Bryn därefter harbitarna i pannan och krydda med salt och peppar. Lägg över dem i grytan. Slå på lite av marinaden
3. Småkoka under lock ca 1 1/2 timme eller tills köttet är mört. Lägg i katrinplommon och svamp efter 1 timme. Späd med resten av marinaden. Ta upp köttet, slå i grädden blandad med mjöl och koka såsen 10 minuter. Smaka av med gelé.
2. Tärna fläsket och bryn det med löken i en panna. Lägg detta i en gryta. Bryn därefter harbitarna i pannan och krydda med salt och peppar. Lägg över dem i grytan. Slå på lite av marinaden
3. Småkoka under lock ca 1 1/2 timme eller tills köttet är mört. Lägg i katrinplommon och svamp efter 1 timme. Späd med resten av marinaden. Ta upp köttet, slå i grädden blandad med mjöl och koka såsen 10 minuter. Smaka av med gelé.
Visningar: 999
Inlagt 2013-09-24 20:42:34

