Receptbeskrivning

Marinerad nötstek med gelépäron

Ingredienser för
1 kg benfri fransyska
marinad:
3 dl rött vin
3 dl vit vinäger
2 dl rapsolja
några kvistar persilja
2 st lagerblad
1 tsk timjan
1 st liten gul lök, skivad
1 st stor morot, skivad
1 msk salt
10 svartpeppar
2 vitlök
sås:
silad sky
2 dl grädde
2 msk vetemjöl
1 msk vinbärsgelé
soja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Lägg köttet i en bunke. Blanda marinaden och slå över. Ställ i kyl minst ett dygn. Vänd köttet ibland.2. Ta upp köttet och torka av det. Bryn det väl och lägg i stekgryta. Vispa ur stekpannan med 2 dl silad marinad och slå den över steken. Låt småkoka under lock cirka 1 1/2 timma. Späd under tiden med marinad om det behövs.
2. Ta upp köttet, slå i resten av den silade marinaden och koka ihop tills hälften återstår. Skumma bort fettet. Späd med grädde och red såsen med mjöl utrört i vatten. Smaka av med gelé och eventuellt lite soja.
3. Servera med kokta päron fyllda med gelé.

Visningar: 794
Inlagt 2013-09-24 20:44:35