Receptbeskrivning
Ingredienser för
1 st hare ca 2 kg, flådd och urtagen
150 g tärnad bacon
10 st steklökar
200 g små champinjoner
1 kärnfria katrinplommon
1 dl grädde
1 msk vetemjöl
salt och peppar
marinad:
1 enkelt rött vin
1 tsk timjan
2 st lagerblad
1 st gul lök, skivad
6 st enbär, krossade


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Stycka haren i mindre bitar. Lägg i kärl.
2. Blanda och slå på marinaden. Ställ i kyl minst ett dygn.
3. Bryn baconet lätt, därefter löken och champinjonerna.
4. Tag upp haren, sila marinaden. Krydda och bryn köttet, lägg i gryta med lök och bacon. Slå på lite av marinaden och sjud under lock tills köttet är mört.
5. Späd med mer marinad om så behövs. Tillsätt plommonen en kvart innan köttet är klart.
6. Ta upp köttet, red såsen med mjölet utrört i grädden.

Visningar: 957
Inlagt 2013-09-24 20:45:05