Receptbeskrivning
Squaschbröd mejerifritt
Ingredienser
för
100 g mandelmjöl
100 g nötter
50 g solroskärnor
100 g fröer/nötter
1 dl kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver/1 tsk bikarbonat
1 msk brödkrydda(kanel/kardemumma/fänkål)
300 g squash
6 st ägg
100 g nötter
50 g solroskärnor
100 g fröer/nötter
1 dl kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver/1 tsk bikarbonat
1 msk brödkrydda(kanel/kardemumma/fänkål)
300 g squash
6 st ägg
Beskrivning
MEJERIFRI SQUASHLIMPA (LCHF)
1 bröd
100 g mandel (eller mandelmjöl/2dl)
100 g valnötter/nötter
50 g solroskärnor
100 g valfria frön (ex. 50 g linfrön och 50 g sesamfrön)
1 dl kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver/1 tsk bikarbonat (om bikarbonat, tillsätt 1-2 msk syra,typ citron eller lime)
1 msk krydda (ex. brödkryddor, kanel eller nyponpulver)
300 g grovriven squash
6 ägg
Gör så här:
Mixa mandel, valnötter och solroskärnor till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop äggen och den rivna squashen i en separat bunke. Blanda allt och häll upp i en smord 1,5-litersform (har du en form där brödet ofta fastnar? Ta ett bakplåtspapper, knögla ihop och tryck ut i formen. Smörj bakplåtspapperet). Låt stå och svälla i 5-10 minuter.
Grädda i ca 70 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen, lägg över aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg. I varmluftsugn minska tiden till ca hälften. Låt brödet svalna på galler under en bakduk. Skär upp när brödet svalnat helt.
Tips: Byt ut valnötterna mot mandel eller andra nötter för att variera smaken på brödet.
Från Erikas lchf till vardag och fest.
1 bröd
100 g mandel (eller mandelmjöl/2dl)
100 g valnötter/nötter
50 g solroskärnor
100 g valfria frön (ex. 50 g linfrön och 50 g sesamfrön)
1 dl kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver/1 tsk bikarbonat (om bikarbonat, tillsätt 1-2 msk syra,typ citron eller lime)
1 msk krydda (ex. brödkryddor, kanel eller nyponpulver)
300 g grovriven squash
6 ägg
Gör så här:
Mixa mandel, valnötter och solroskärnor till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop äggen och den rivna squashen i en separat bunke. Blanda allt och häll upp i en smord 1,5-litersform (har du en form där brödet ofta fastnar? Ta ett bakplåtspapper, knögla ihop och tryck ut i formen. Smörj bakplåtspapperet). Låt stå och svälla i 5-10 minuter.
Grädda i ca 70 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen, lägg över aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg. I varmluftsugn minska tiden till ca hälften. Låt brödet svalna på galler under en bakduk. Skär upp när brödet svalnat helt.
Tips: Byt ut valnötterna mot mandel eller andra nötter för att variera smaken på brödet.
Från Erikas lchf till vardag och fest.
Visningar: 373
Inlagt 2013-09-25 09:29:26






60 min