Receptbeskrivning

Strömmingslåda med medelhavssmak och knäcketak

Ingredienser för
600 g strömmingsfilé
2 tsk salt
svartpeppar från kvarn
500 g krossade tomater
1 st vitlöksklyfta
1 st hackad rödlök
1 dl hackade svarta oliver
1 dl strimlad färsk basilika
2 msk äppelcidervinäger
tabasco
4 knäckebröd med 100 % fullkornsråg med låg
2 msk kallpressad olivolja
kokt färskpotatis
gräddfil


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Strö 1 tsk salt i botten på en ugnssäker form. Rulla strömmingarna med köttsidan utåt. Lägg rullarna i formen och strö över 1 tsk salt och lite grovmalen svartpeppar.
2. Blanda de krossade tomaterna med finhackad vitlök, rödlök, oliver och basilika.
3. Smaksätt med vinäger och tabasco.
4. Häll blandningen över strömmingen.
5. Kör knäckebrödet i mixer och tillsätt olivoljan, strö över knäckekrosset över fisken och grädda i ugn 200º C i ca 30 minuter eller tills fisken är klar.
6. Servera strömmingen ljummen eller kall med kokt färskpotatis och gräddfil.

Visningar: 458
Inlagt 2013-09-25 17:27:35