Receptbeskrivning

Lyxig pastagratäng

Ingredienser för
1 st gul lök(ar)
3 st vitlöksklyfta(or)
1 st morot
400 g nötfärs
400 g krossade tomater
5 st soltorkade tomater i olja (kan ersättas med en näve oliver)
4 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar
500 g pasta
1 crème fraiche
1 keso naturell


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Hacka löken, pressa vitlöken och riv moroten. Fräs tillsammans med nötfärsen i en gryta.
2. Tillsätt krossade tomater och finhackade soltorkade tomater. Låt puttra under lock i 10 minuter.
3. Koka upp vatten till pastan. Mosa sardellfiléerna med en gaffel och tillsätt i grytan tillsammans med balsamvinägern. Smaka av med salt och peppar och låt gärna puttra i 10 minuter till.
4. Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan al dente. Sila bort vattnet och blanda pastan med crème fraiche, keso och örter.
5. Varva pasta, köttfärs och parmesanost i en stor, ugnsfast form. Salta och peppra mellan varven och avsluta med ett lager ost.
6. Gratinera i 15-20 minuter, tills gratängen fått fin färg. Servera med en god sallad! Recept och foto: Linnea Swärd

Visningar: 290
Inlagt 2013-09-26 22:15:40