Receptbeskrivning
Paolos tiramisú
Ingredienser
för
2 mascarponeost (250 g/paket
5 msk strösocker
3 dl vispgrädde
4 st ägg (äggulan)
200 g savoiardikex ca 24 stycken ladyfingers
1.5 msk amarettolikör (mandellikör)
4 msk kaffe starkt gärna espresso
1 msk kakao
5 msk strösocker
3 dl vispgrädde
4 st ägg (äggulan)
200 g savoiardikex ca 24 stycken ladyfingers
1.5 msk amarettolikör (mandellikör)
4 msk kaffe starkt gärna espresso
1 msk kakao
Beskrivning
Ca 8 - 10 bitar
Tillagningstid: 40 minuter, 1 1/2 timme i kylskåp
1. Blanda grädden med 1 msk socker i en djup bunke. Vispa grädden ganska hårt.
2. Separera äggulan från äggvita. Spara äggulorna och blanda med resten av sockret i en stor bunke. Rör ner mascarponeosten och vispa till en fast crème.
3. Vänd ner grädden i marscarponecrémen och rör försiktigt så att det blandas.
4. Blanda espresso med Amaretto
5. Lägg ett lager (ca 12 st) kex i botten av en medelstor glasform med hög kant.
6. Droppa försiktigt espressolikören över varje kex med en liten sked. Det ska inte bli för mycket vätska för att desserten inte ska bli för blöt. All vätska kommer inte riktigt att gå åt.
7. Bred hälften av crémen som ett lager över kexen.
8. Gör om samma moment igen med kex och vätska för att skapa ett nytt lager. Avsluta med ett lager créme.
9. Låt formen stå minst 1,5 timme i kylskåpet innan den serveras.
10. Pudra över kakao och servera i bitar eller direkt ur formen.
Recept: Paolo Roberto
Tillagningstid: 40 minuter, 1 1/2 timme i kylskåp
1. Blanda grädden med 1 msk socker i en djup bunke. Vispa grädden ganska hårt.
2. Separera äggulan från äggvita. Spara äggulorna och blanda med resten av sockret i en stor bunke. Rör ner mascarponeosten och vispa till en fast crème.
3. Vänd ner grädden i marscarponecrémen och rör försiktigt så att det blandas.
4. Blanda espresso med Amaretto
5. Lägg ett lager (ca 12 st) kex i botten av en medelstor glasform med hög kant.
6. Droppa försiktigt espressolikören över varje kex med en liten sked. Det ska inte bli för mycket vätska för att desserten inte ska bli för blöt. All vätska kommer inte riktigt att gå åt.
7. Bred hälften av crémen som ett lager över kexen.
8. Gör om samma moment igen med kex och vätska för att skapa ett nytt lager. Avsluta med ett lager créme.
9. Låt formen stå minst 1,5 timme i kylskåpet innan den serveras.
10. Pudra över kakao och servera i bitar eller direkt ur formen.
Recept: Paolo Roberto
Visningar: 26923
Inlagt 2013-09-27 07:59:42