Receptbeskrivning
Rödvinssås
Ingredienser
för
2 dl schalottenlök skivad
1.5 dl rödbeta eller morot skivad
2 msk matolja
5 dl rött vin
4 msk rökt sidfläsk tärnat
1 timjan kvist
0.5 st lagerblad
6 dl kalvfond
1 tsk timjan
1 tsk sherry eller rödvinsvinäger
25 g smör
1 tsk maizena
1.5 krm salt
1.5 dl rödbeta eller morot skivad
2 msk matolja
5 dl rött vin
4 msk rökt sidfläsk tärnat
1 timjan kvist
0.5 st lagerblad
6 dl kalvfond
1 tsk timjan
1 tsk sherry eller rödvinsvinäger
25 g smör
1 tsk maizena
1.5 krm salt
svartpeppar
Beskrivning
1. Bryn lök och rödbeta ordentligt i olja i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vin, sidfläsk, timjankvist och lagerblad och koka upp.
2. Koka vinet tills cirka 1 dl återstår. Tillsätt fond.
3. Koka upp och sila av. Reducera tills 4 dl återstår, cirka 5 minuter på hög värme.
4. Tillsätt 1 tsk timjan och vinäger. Koka upp.
5. Blanka av såsen med smör och red eventuellt med maizena blandat med vatten.
6. Smaka av med salt och peppar precis före servering.
Källa: http://www.dn.se/mat-dryck/recept/rodvinssas-1/
2. Koka vinet tills cirka 1 dl återstår. Tillsätt fond.
3. Koka upp och sila av. Reducera tills 4 dl återstår, cirka 5 minuter på hög värme.
4. Tillsätt 1 tsk timjan och vinäger. Koka upp.
5. Blanka av såsen med smör och red eventuellt med maizena blandat med vatten.
6. Smaka av med salt och peppar precis före servering.
Källa: http://www.dn.se/mat-dryck/recept/rodvinssas-1/
Visningar: 279
Inlagt 2013-09-27 08:15:53






30 min