Receptbeskrivning
Apelsinbrässerad brysselkål med feta och pinjenötter
Ingredienser
för
brysselkål, ett nät
2 st schalottenlökar
2 st apelsiner, saft från (ca 2 dl)
1 dl vatten
salt och svartpeppar
150 g fetaost
1 dl pinjenötter
2 st schalottenlökar
2 st apelsiner, saft från (ca 2 dl)
1 dl vatten
salt och svartpeppar
150 g fetaost
1 dl pinjenötter
Beskrivning
1 Skala av de yttersta skalen på brysselkålen. Skala och skär schalottenlökarna i ringar. Hetta upp en vid kastrull med smör och rapsolja. Fräs löken mjuk och låt sedan kålen fräsa med i ett par minuter. Slå på apelsinsaft samt vatten och låt koka till vätskan kokat bort och kålen känns mjuk. Tillsätt eventuellt mer vätska om det behövs. Det gör inget om kålen får lite färg på slutet, så höj gärna värmen den sista stunden. Smaka av med salt och peppar. 2 Rosta pinjenötterna i en het och torr stekpanna tills de fått fin färg. 3 Lägg upp den bräserade brysselkålen på ett fat och smula fetaost över. Avsluta med pinjenötter och servera genast.
Visningar: 255
Inlagt 2013-09-27 12:32:25






0 min