Receptbeskrivning
Stuvad brysselkål med bacon (till fläskkorv)
Ingredienser
för
800 g potatis(ar) skalade
1 st lagerblad
10 st kryddpeppar, hel
10 st vitpeppar, hel
10 st nejlikor, hela
1.5 tsk salt ca
600 g fläskkorv (julkorv)
senap till servering
300 g brysselkål
0.5 bacon (70 g)
5 st katrinplommon
5 st aprikos(er) torkade
2.5 dl matlagningsgrädde
1 st lagerblad
10 st kryddpeppar, hel
10 st vitpeppar, hel
10 st nejlikor, hela
1.5 tsk salt ca
600 g fläskkorv (julkorv)
senap till servering
300 g brysselkål
0.5 bacon (70 g)
5 st katrinplommon
5 st aprikos(er) torkade
2.5 dl matlagningsgrädde
Beskrivning
1. Lägg potatisen i en stor kastrull. Slå på vatten så det står en bit över. Tillsätt kryddor och salt. Koka potatisen på låg värme ca 5 minuter.
2. Skiva korven och lägg i grytan med potatis. Koka ytterligare 15 minuter, tills potatisen är mjuk.
3. Ansa brysselkålen och dela den i fjärdedelar. Strimla baconet fint.
4. Fräs baconet i stekpanna tills det är knaprigt. Lägg i kålen och hackade plommon och aprikoser. Slå på grädde. Låt koka ihop ca 5 minuter, tills kålen är mjuk men fortfarande spänstig. Krydda med lite salt och vitpeppar från kvarn.
5. Servera en god senap till korven.
Recept: Mattias Montin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Skiva korven och lägg i grytan med potatis. Koka ytterligare 15 minuter, tills potatisen är mjuk.
3. Ansa brysselkålen och dela den i fjärdedelar. Strimla baconet fint.
4. Fräs baconet i stekpanna tills det är knaprigt. Lägg i kålen och hackade plommon och aprikoser. Slå på grädde. Låt koka ihop ca 5 minuter, tills kålen är mjuk men fortfarande spänstig. Krydda med lite salt och vitpeppar från kvarn.
5. Servera en god senap till korven.
Recept: Mattias Montin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 912
Inlagt 2013-09-27 12:34:52






15 min